Arròs amb conill i pilotetes/Arroz con conejo y albondigas

IMG_1145

Aquesta recepta es un humil homenatge a la meua estimada sogra Sari, que aquestes nadals ens ha preparat uns arrossos que eren “mel de Catèm”.

L’arròs caldós amb conill i “pilotetes” (aixi en diminutiu, perque les pilòtes han de ser tan sols un poc mes grans que cireres) es un altre arròs típicament alcoià o almenys no conéc cap altre llòc on es faça com a plat típic.  Els ingredients clau son el conill i la carxofa, encara que la gràcia del plat son les pilotetes (si no en tens o no vols fer-les , pots fer servir també caragols o senzillament pots no posar res mes).

Ingredients (4 persones)

200 gr d’arròs (dos grapats de la meua sogra)

400 gr de conill (si pot ser, mort de cabotada, per a conservar la sang, que veureu que ennegreix el plat)

3-4 carxofes tallades molt fines

IMG_1140

1 tomaca

un pessic de pebre i una cullereta de pebre roig (dolç)

4 dents d’all

Safrà, oli verge d’oliva i sal

Per a les pilotetes:

IMG_1133

200 gr de carn capolada (picada) de porc i vedella al 50 %

1 ou

1 culleradeta de pinyols

Una xorradeta de llima

Una llesca de pa arremullat

jolivert, pebre i sal

Elaboració:

1.- Primer sofregeix el conill amb abundant oli i sal fins que estiga ben fet.  Fica despres la tomaca a trossets i les dents d’all i fes-ho tot junt.

2.- Afegeix l’aigua (vora litro i mig) i deixa-ho coure almenys una hora (recorda posar-li un poc mes de sal, però sense passar-se)

3.- Quant haja bullit el necessari, incorporem la carxofa i les pilotes en cru.

IMG_1141

4.- quant torne a bullir es l’hora de afegir l’arròs i deixar-ho coure a foc lent 16-18 minuts mes.  Finalment te que quedar caldoset.

Anuncis