Amanida de tomaca/Ensalada de tomate

Exif_JPEG_PICTURE

No se si açò es pot considerar una recepta, però jo tire endavant perquè aquesta ensalada representa la culminació d’anys de proves insconscients a partir de la que preparaba ma mare.  L’unic secret es la total qualitat del productes.

Ingredients

– 3 Tomaquetes raf (varietats delicia i conquista). Si no es època proba els de pera pelats, mutxamel o les varietats de cherry).  Evitar com la pesta els “hibrids”.  Els de la foto son mutxamel i cherry.

– 1/4 de Ceba tèndra o 1 cebeta valenciana (en aiguasal).  Ni te se pase pel cap afegir-li ceba convencional o no te s’acostarà ningú en 24 hores.

– 10 olives sabor anxova de les marques bernal (www.aceitunasbernal.com) o Juan fra (http://www.aceitunasjuanfra.es) en Murcia.  Les marques alcoianes com ara La Española, El Serpis o La Alcoyana, tambè les podem fer servir, pero el resultat no es el mateix.

– 10 olives negres o del cuquello (les que venen ara en el lidl varietat Aragon estan boníssimes).

– Oli verge d’oliva,  jo utilitze sempre oli de Morote (www.fincamorote.com), que es a on va mon pare a fer l’oli i que jo sàpiga es l’única almassera del municipi d’Alacant.  Tambè es excepcional el de El Tendre que està en Elx i a mes a mes, insistint, pots conseguir que t’envien l’oli a Madrid.  Els vam coneixer perquè un any quan va tancar la almassera tradicional de mutxamel mon pare va portar les olives a Elx i vam descobrir el seu oli (http://eltendre.com/m/index.html).  Per supost n’hi han mil empreses per tot arreu que fan un oli excepcional, però son estes dos les que mes m’agraden.

– Pebrera i orenga (els de doña carmencita son excepcionals) al gust.

– Formatge tendre de Catí(www.quesosdecati.com), Beneixama o Ontinyent.  Aprofita també qualsevol altre que t’agrade.  La veritat que els valencians no podem presumir formatges.

– Sal (per a fer-ho mes bonico millor si es de escames de Santa Pola).

Elaboració

S’amaneixen tots els ingredients (jo ho faig amb la mà, si la meua dona no s’adona) amb bona cosa d’oli i es serveix immediatament.

Anuncis