Arròs amb conill i cigrons de Mutxamel/Arroz con conejo y garbanzos de Muttxamel

IMG_0049

Quin poble mes interessant aquest de Mutxamel, i no tan sols per la seua gastronomía o productes que son de major qualitat, tambe per eixe enteniment del “carpe diem” dels seus habitants.  Remarcables son les festes de Moros i cristians de Septembre, sens dubte les mes atractives i tradicionals de les comarques del sud.  A Mutxamel encara es poden comprar conills morts de Cabotada en cases particulars o be a les carnisseries (com la de Torregrosa) ambs sabor a conill i no a plastic.  Aixi que un dels plats mes típics es l’arròs amb conill i cigrons que us presente.

Ingredients

500 gr d’arròs

250 gr de cigrons arremullats una nit amb bicarbonat (l’aigua a mutxamel te molta cals)

mig conill

1 pebrera roja

1 grapat de pèsols o faves tendres i menudetes (opcional si fas el plat en paella)

1 cabeça d’alls

1 tomaca ratllada

1 picadeta de nyora

Aigua, safrà, oli i sal

Elaboració

Aquest arròs es fa tant molt sec (al forn), com sec o melós (segons el gust de cadascú) pero en aquest cas en paella.

En ambdues casos es fa amb el caldo de bollir els cigrons que ha de ser:

Melós: 1,25 litros

Sec de paella: 1 litro

Sec de forn: 0,75 litros (fes servir una olla de arròs al forn)

1) es frigen les pebreres a tires troços de conill, la cabeça d’alls i els cigrons amb oli i sal

2) S’afix la tomaca, nyora (previament fregida) i les favetes

3) posem l’arròs i el fregim fins que canvie de color

4) Incorporem el caldo segons la mida de la nostra elecció

5) ajustem de sal i deixem cuinar el plat al maxim els primers 10 minuts, despres baixem el foc i ho deixem 17-18 minuts mes.

IMG_0044 IMG_0046

6)deixem 2-3 minuts de repos i s’ho menjem, aixi de ximple…

IMG_0047

Advertisements