Cocotxes de bacallar (abadejo) al pil-pil/Cocochas de bacalao al pil-pil

IMG_0883

Totalment desconegudes en el cuinari tradicional valencià ningú no dubtarà en considerar-les un descobriment si les prova acabades al pil-pil, que ve a ser com el nostre all-i-oli, pero en versió Basca, i molt mes “elegant”.  Iñaki, ú del meus amics a Madrid, però d’orige basc, les fa senzillament inmillorables.  El secret del pil-pil es aconseguir l’emulsió que es fa amb l’all, l’oli i el liquid gelatinós que solta la pell del bacallar.

Ingredients

1 ditet o “guidilla” picant (seca o crua segons tingues)

2 o 3 dents d’all

IMG_0885

350 gr de cocotxes de bacallar (tambè pots fer servir de lluç, però son prou mes cares)

IMG_0884

Elaboració

1) calfes l’oli fins que comence a fumejar

2) afegixes l’all a talladetes i  baixant el foc a la meitat, el ditet (o bitxo que diuen els catalans)

IMG_0886

3) Col.lòques amb cura les cocotxes tot fixant-te en deixarles amb la pell de fora per baix

IMG_0887

4) comences a remenar com un poseït fins que comence apareixer el pil-pil i no pares fins que es fasa una salsa groga consistent.  (es bastant dificil però amb paciencia t’en sortiràs!!)

IMG_0882

5) Bon profit!

Advertisements