Olla de carabassa i mel/Olleta de calabaza y miel

IMG_0968

Aquesta olla sols la faig quant m’eixen les carabasses al forn dessaborides.  En fa molta pena tirar-les i aquesta es una de millors opcións per aprofitar-les (també hi ha l’opció de fer una tarta de carabassa o bunyols).  Si no disposes de carabasses al forn les pots fer amb carabasses crues, encara que el resultat final es de inferior nivell.

Ingredients

2 cebes

1 nap

2 carabasses al forn menudes o una mitjana.

200 gr de fesols de villena (xicotets)

1 grapat o dos d’arròs (segonas vullges mes o menys espés)

Unes fulletes d’herbasana

Elaboració

1) Es frigen les cebes a trossets i s’afig posteriorment el nap a quadradets i les carabasses (sense pell obviament).

IMG_0957IMG_0960

2) tirem 1,5 litros d’aigua i els fesols arremullats 12 hores.

IMG_0961

3) cuina fins que s’ablanixquen el fesols.  Trenca el vull 3 o 4 voltes per afavorir que es facen els fesols

IMG_0963

4) Quant estiga tot ben cuinat (1 hora) próba-lo de sal i sucre (té que notar-se dolç al gust, en cas contrari s’afegirà 1 cullerada de mel de taronja o de la que t’agrade.

5) per a 4 persones necesites 8 medides de caldo i 2 grapadets d’arròs.

6) cuines 15 minuts, remenant per a que no s’apegue al fons de la cassola.

7) tanques el foc, i deixes 2 o 3 minuts. Finalment decores amb l’herbasana.

Advertisements