Bamia (Okra) amb tomaca/Bamia con tomate

IMG_0606

Aquesta verdura va ser un descobriment del restaurant egipci “Samara” (si no has anat encara, ja fas tard!!).  Sagrario regenta aquest local on es fa el millor cous-cous de Madrid, La Fàtima s’encarrega tots el dimarts, dijous i dissabtes d’amanir aquest plat que sap a glòria.

Però ara estem amb la bamia. No es fàcil de trobar (a mes a mes no sol baixar dels 6 euros/kg). Li has de llevar la tapa de davant i la punta. Veuras que solta un liquid viscos que contribueix a espesar el sofregit. També has de rentar be la bamia perque esta cobert duna especie de borrisol (o pelets molt fins) que es millor llevar(encara que jo no ho faig a sovint perquè es un empreny)

IMG_0574

Ingredients

1 ceba

1 alberginia

1 pebrera roja i 1 verda

1 pot de tomaca sencera

1 500 gr de bamia

IMG_0576

oli, sal i curry o preparat de cous cous (Ras al Hanuit)

Elaboració

1) Fes primer la ceba i les pebreres

IMG_0580

2) A mig cuir afig la bamia tallada de cap i punta i l’alberginia

IMG_0586

3) Posem despres el curry (al gust)

IMG_0587

4) ara afegim la tomaca i deixem cuinar a foc baix 45 minuts

IMG_0603

5) finalment servir amb arròs egipci.

IMG_0623

Anuncis