Tonyina amb tomaca/Atún con tomate

P1050296  

 

La tonyina es un peix apreciadissim en tota la costa valenciana i fins fa poc un peix molt car que habitualment es menjava en salaó (tonyina sorra, moixama, ous de tonyina, tonyina fumada…) o simplement a la planxa amb oli i picaillo de julivert i all. Se n’aprofita fins els budells, es una mena de porc del mar (un amic d’Avila diu que del cerdo le gustan hasta los andares jo diria que de la tonyina que m’agraden hasta los nadares).

 

A banda de les maneres tradicionals també podem degustar-la en un sofrito de ceba, pebrera i tomaca.

 

Ingredients

 

600 gr de tonyina (pots posar també bonitòl)

 

2 cebes

 

1 pebrera

 

1 pot de tomaca

 

Oli, 2 dents d’alls, pebre i sal

 

El.laboració

 

1) Marcar (fregir lleugerament) la tonyina en exces d’oli. En el mateix oli hi afegim primer la ceba en juliana, i poc despres la pebrera tallada a la llarga.

P1050290

2) Quan estiga ben cuït es el moment de la tomaca, que deixarem almenys 30 minuts a foc baix.  Si ho veus molt àcid afegix-li una cullerada de sucre. Finalment posem la tonyina i remenem per 2-3 minuts.  L’objectiu es que el peix es quede tou, si es fa massa es quedarà dur, la qual cosa es un “pecat greu”.

 P1050291

P1050294

3) Emplata i bon profit

P1050296

 

 

Anuncis