Arrosset de morralla

DSCF8109

En la categoria de “morralla” s’arreplegen una bona muntonada de peixos i altres animals de roca de poc aprofitament directe, ja sia per lo menut del tamany o per l’excés d’espines i òssos.  A les llotges del Mediterrani en la nostra costa, per poc mes de 5 euros pots emportar-t’en 1 kg d’aquests poc valorats peixos.  Si de seguida els portem a la cassola podem fer un arròs de bandera.

Ingredients

Per al caldo

750 kg de morralla

IMG_8397

1 fulla de llorer

1 ceba

1 tomaca

2 dents d’all

1 grapat de fulles de julivert

sal

Per la cassola

400 gr d’arròs

2 dents d’all i 2 nyores picades

Uns anells de calamar a trossets menudets

DSCF8100

oli verge d’oliva, safrà i sal

El.laboració

1.- Frig tots els ingredients del caldo peix per a incrementar el sabor .  Afegeix 1,5 l de aigua i fes el caldo durant 40 minuts.

2.- En una cassola de fang o ferro frig en bona cosa d’oli 2 dents d’all i 2 cullerades de nyora picada.

DSCF8101

2.- afegeix tambè uns trossets de calamar si t’agrada o en tens, i després l’arròs; frig-lo fins que canvie de color.

DSCF8102

3.- Ara fica-li el caldo i porta’l a ebullició

DSCF8103DSCF8104

4.- 20 minuts i ja el podem gaudir!!!

DSCF8105DSCF8110

Anuncis