Mutabbal o Baba ganoush (crema d’albergines/berenjenas)

IMG_0727

Aquesta  recepta es una de les preferides de tothom i en pots trobar versions a milers a tot arreu d’internet.  La vaig conèixer a un restaurant de cuina libanesa d’uns amics cristià-libanesos que van haber de emigrar del seu pais fugint de la guerra.  Jo us en done la meua versió.

Ingredients

2 albergines grans

una dent d’all

2 cullerades de pasta de sèsam

IMG_0720

1 iogurt (millor dels grecs)

una llima

sal, oli i herbes (pebre, pebre roig, orenga, comins)

El.laboració

Es fan a la planxa les albergines (també les pots fer al forn, però al meu gust queden millor a la planxa)

Quan estiguen cuites, lleva-li la pell i passa-les per la turmix amb l’all, el suc de mitja llima, sal i la cullerada de crema de sèsam.  Fes una pasta amb tot.

 

IMG_0715

Afegeix el iogurt i torna a fer servir la turmix fins que es quede una pasta homogènia.

IMG_0721

Quant serveixques decora amb les herbes i l’oli.  Es menja amb pa àrab.

IMG_0723IMG_0725

 

 

 

 

 

Advertisements