Lluç a la gallega/Merluza a la gallega

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta recepta gallega cal incorporar-la al nostre portafoli de receptes.  Es excepcional, i també molt fàcil de fer. A mes a mes es dels pocs plats amb caldo que no ens demana acabar-la amb arròs (ha, ha, ha).

Ingredients (4 persones)

– 500 gr de lluç

– 8 creïlletes (patates), si son “cachelos” millor

– 1 ceba

– 1 fulla de llorer

– 1 culleradeta de pebre roig (millor fumat de la Vera no el que fem en Novelda,  ara no li poses mai a una paella “pimentón de la Vera” ja que la faràs malbè).

– all al gust a llàmines

oli i sal

El.laboració

1.- Pèla les creïlles, renta-les be i trenca-les en un perol amb aigua que les cobreixca.

2.- Possa-les a bollir en un peròl amb la ceba en cuatre trossos, la fulla de llorer i la sal, comproba que les creïlles estan fetes als 15 minuts.

3.- Baixa be el foc i cuina uns 7 minuts els trossos de lluç.

4.- Mentre es fa el lluç, fem una fregida amb oli, els alls (ves amb compte que no es cremen els alls).

5.- lleva la paella del foc i fica-li un poc de caldo de les creïlles i el “pimentón de la Vera”.

6.- per ultim li ho aboquem al perol remenem amb atenció per a no trencar el lluç i emplatem.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anuncis