Lluç al forn/Merluza al horno

IMG_0470

Aquesta recepta de lluç al forn es realment destacable i val la pena fer-la.  La vaig veure al programa de “Robin Food” (http://www.youtube.com/watch?v=G-ectcvn7us) i des d’aleshores la faig a casa dues voltes al mes, com a poc!.  Us recomane es clar veure el video original.  Jo la faig amb poques variacions, ara be si tinc bolets, li’n pose…

Ingredients

– Una cua de lluç

– 4 creïlles

– 4 cebes

– Vinagre de vi blanc o sidra

– Pebre roig (millor “de la Vera”)

– julivert, ditet de caiena, oli, alls i sal

El.laboració

1.- Bollir la creïlla al foc mitjà

2.- Fregir la ceba tallada amb prou oli

3.- possar la ceba com a base i la creïlla tallada en trossos de 4-5 mm

4.- Fica-li al damunt la cua de lluç salada

5.- Directe al forn de 6 a 10 minuts.

6.- Trau la font del forn i abocali una fregida de alls i oli (amb caiena si t’agrada) i el vinagre

7.- Arreplega de nou el liquit resultant, torna-lo a calfar al foc fins que torne a bollir i de nou damunt el lluç.  Fes-ho aixi per 2 o tres vegades mes.  Acaba el plat amb el julivert

IMG_0472

També ho pots fer amb bolets i ceba com en la foto

DSCF2023

Advertisements