Xulles de l’Horta (Albergines al forn)/Chuletas de Huerta

DSCF2237

Els àrabs ens van portar les albergínies i des d’Al-Andalus es van estendre per la resta d’Euròpa. Ara no podriem entendre la cuina mediterrània sense aquest fruit originari del sud de l’India. Tant ma mare com la meua sogra la preparen de mil maneres. Ma mare ultimament les fa damunt la planxa de cuinar, afegint-hi una mica d’oli i sal pel damunt (podriem dir en versió light).  Ara vos la presente en la versió de la meua sogra fetes literalment en una bassa d’oli i que Julio, el meu sogre, anomena encertadament “xulles de l’horta” (també es poden fer amb creïlles -patates-).

La recepta mes fàcil imposible.  Pèles les albergínies i les fas en fines rodanxes, que estens en una llanda de forn, o cassola de fang, o rostidora o el recipient que tingues a ma i que soporte els 200 graus del forn. Previament has de posar l’0li (al gust).  Per damunt hi afegirem pebre i pebre roig, una miqueta de sal i allets a rodanxetes, com en la foto.  Vigila que no te se creme!!.  Es poden servir acompanyats de carxofes guisades com a guarnició.

DSCF2234

Advertisements