Ragù alla Bolognese/Salsa Bolonyesa/Salsa Boloñesa

Aquesta recepta forma part de la meva família des del primer dia que la vaig fer. I segueixc fent-la des de, almenys, els últims 25 anys seguint fidelment la recepta del xef Giuliano Hazan (La Pasta Clásica), segons la manera tradicional en què la feia sa mare, que la havia après igualment de sa mare … Quan el meu fill Pau (que acaba de iniciar la seua pròpia família) em va demanar la “meua” recepta li vaig dir que no estava al bloc, perquè no era valenciana i no era meua!. Realment el Ragú alla bolognese es excepcional, especialment si la fem amb la cura que la fan el Emiliano-romaneses, Deixant que la salsa trega tots els seus matisos fent-la bullir durant almenys tres hores. Aci la tens fill, no patisques!!

Esta receta forma parte de mi familia desde el primer día que la hice. Y sigo haciéndola desde, al menos, los últimos 25 años, siguiendo fielmente la receta del chef Giuliano Hazan (La Pasta Clásica), según la manera tradicional en que la hacía su madre, que la había aprendido igualmente de su madre … Así que cuando mi hijo Pau (que acaba de iniciar su propia familia) me pidió “mi” receta de salsa boloñesa, le dije que no estaba en el blog, porque “no era valenciana y no era mía”. Realmente el Ragú alla bolognese es excepcional, especialmente si la hacemos con el cuidado que la hacen los Emiliano-romaneses, dejando que la salsa saque todos sus matices haciéndola hervir durante al menos tres horas. 

Ingredients (salsa 6 persones)

400 gr de carn de vedella capolada

4 llonganisses (o 2 tallades de cansalada “bacon”)

1 seba gran o dues menudes, 2 carlotes i 2 branques d’api (quant mes blanques millor)

1 got de vi blanc

1 got de llet sancera

1 pot gran de tomaca natural

1/2 culleradeta de pebre negre i 1/4 de nou moscada

Formatge parmesà (per a la pasta)

Oli verge d’oliva, sal i Caldo vegetal o aigua

Elaboració

  1. Fregim les verdures tallades el mes xicotet que pugues, primer la seba i desprès la carlota i l’api.

2. Afegim la carn i les llonganisses i afegim sal i el pebre negre. Ara toca el vi blanc, fent-lo bollir fins que desaparega l’alcohol

3. Cuan tingues cuita la carn poses la llet i la nou moscada, deixes bollir 5 minuts

4. Afegim el pot de tomaca i el trenquem en la paella,

5. Deixem bollit per una hora a foc molt baix. Per ultim afegim un got d’aigua (o caldo de verdures) i ho deixem fer durant 2 hores, mes baixant el foc al mínim.

6. Podem despres fer servir la bolonyesa amb pasta (la típica son els tagliatelle) i adornar amb formatge parmesà

 

Anuncis